Család és munka vagy munka és család? Mindkettő!

Sok esetben nehéz összehangolni a magánéletet a munkahelyi kötelességeinkkel. Ez hatványozottan igaz azokra, akiknek gyermeke van. Köztudott, hogy a kicsik 99,9%-os figyelmet igényelnek – ha nem 100%-osat –, így nagyon sokan küszködnek a két élet összeegyeztetésével. Viszont van egy jó hírünk! Nem lehetetlen egyszerre mindkettőt vezetni! Erre bizonyíték a SwiconGroup vezetői köre, akiket megkérdeztünk, miként tudják egyensúlyban tartani a munkahelyi és a családi életüket.

24078734293_6439d38215_o

Balla Krisztina, a cég business developmentért felelős igazgatója kétgyermekes édesanya, aki számára nagyon fontos a munka és a magánélet egyensúlyban tartása. Kiskorú gyermekei mellett ezt nagyon nehéz megvalósítania, viszont számára egyik sincsen a másik nélkül. Lányaival sok időt tölt, és nem marad le egyetlen iskolai vagy óvodai rendezvényről sem. Ha pedig esetleg emiatt kiesett munkaórái vannak, azokat este pótolja be (amikor a kicsik már lefeküdtek), vagy a dugóban töltött időt szánja telefonálásra, így utolérve magát. Számára a sport is rendkívül fontos, anélkül nem volna energiája. Így amikor teheti, futással indítja a napját, melytől testi és lelki egyensúlyba is tudja magát hozni. „A jó időbeosztás nagyon fontos, ez az alapja mindennek. A kollegákra és a családra is ugyanúgy kell időt fordítani, és néha önzőnek kell lenni.”

A toborzási részleg igazgatásáért felelős Kristók Edit szintén kétgyermekes anyuka. Ő a megoldást férjével együtt találta meg, akivel a családhoz kapcsolódó feladatokat megosztják egymás között. Emellett pedig az online világ adta lehetőségeket is segítségül hívják idejük menedzseléséhez, így mindketten naprakészen tudják követni a családot érintő eseményeket és feladatokat. Plusz támogatás még számukra ilyen téren, hogy mindketten családbarát cégnél helyezkedtek el, ahol rugalmas munkabeosztásban dolgoznak, így nem jelent problémát, ha korábban haza kell érniük, otthonról ugyanis folytathatják a munkát. A családi életükben fontosnak tartják a minőségi idő jelenlétét, melyet közös játékkal, kirándulással, beszélgetésekkel töltenek el. Kikapcsolódni és feltöltődni a gyermekmentes délutánokon szokott, amikor is vagy a férjével szerveznek közös programot, vagy „énidő” keretében nyílik lehetősége pihenésre.

Fülöp Attila, a SwiconGroup termékfejlesztési igazgatója szintén nagy hajtásnak van kitéve, de sikerült egyensúlyt teremtenie a családi és munkahelyi élete között. A cég által rendezett családi napokon és a kicsiknek tartott ünnepségeken mindig részt vesznek gyermekeivel. Ezenkívül rendelkezik azzal a rugalmassággal, hogy a gyerekeket ő viheti reggelente, és ezáltal később kezdhet az irodában.

Végül, de nem utolsósorban pedig, a cég gazdasági igazgatóját, Petricsek Ildikót kérdeztük, miként teremti meg a work-life balance-ot. Egyik megoldása a feladatainak tartós távmunkában való elvégzése, melyet munkaköre megenged számára. Ezen felül pedig rugalmasan tudja tervezni munkaidejét, így az irodában töltött csökkentett időt szükség szerint otthoni, munkaidőn túli plusz idővel kompenzálja, azt az iskolai, óvodai, bölcsődei nyitvatartáshoz igazítva. Nagy segítség volt számára továbbá, hogy gyermekei életének első két évében csökkentett időben, 4 illetve 6 órában volt lehetősége dolgozni, melyre a SwiconGroup természetesen másnak is lehetőséget biztosít. De, amennyiben a kicsik elhelyezését nem tudja megoldani, lehetősége nyílik arra, hogy behozza őket az irodába, ahol a kolléganők segítenek a gyerekfelügyeletben, illetve kiváló játékok is rendelkezésre állnak az idő eltöltéséhez.

A dolgozó emberek számára manapság az egyik legnehezebb feladat a családi és a munkahelyi élet egyensúlyának fenntartása, azonban mint azt a fentiek mutatják, ez nem feltétlenül lehetetlen. A SwiconGroup családbarát megközelítése legalábbis mindenképpen hathatós segítséget nyújt ennek eléréséhez.

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!