Ezeket a tech cuccokat ne hagyd otthon, ha nyaralni mész!

Nyaralás – mindennél jobban várjuk egész évben. Talán még a karácsonynál is. Elvonulhatunk a világ bármely szegletébe, ha akarunk, napestig feküdhetünk a tengerparton vagy bulizhatunk a legjobb nyári fesztiválokon, és felfedezhetjük azokat a helyeket, amelyek képei a következő évben díszíteni fogják irodánk falát. Mindezek előtt azonban még egy komoly feladatot muszáj kielégítő módon menedzselnünk: a bepakolást!

 

Míg anyáink a bőröndökön ugrálva próbálták összepréselni az egy hétre, a Föld minden éghajlatának tökéletesen megfelelő ruhatömeget, addig manapság már azon gondolkodunk, hány tartalék töltőt csomagoljunk az iPhone-unkhoz, és hogy vajon szükségünk lesz-e a tükörreflexes gépünkre a mobilunk kamerája mellett. Aztán, mikor hazajövünk, kiderül, fél bőröndnyi áramkört és csatlakozót cipeltünk magunkkal teljesen feleslegesen kilométereken keresztül. Ilyenkor mindig gondosan megesküszünk rá, hogy ez bizony nem fog még egyszer előfordulni.

 

Hozunk nektek az alábbiakban pár hasznos tech cuccot, amikkel minimalizálhatjátok az eszközök számát, maximális kihasználtság mellett.

 

iPad Mini

Nem kell 15,7”-os, 2 kg-os notebookot rángatnod magaddal és azt a problémát is kiküszöbölheted, hogy az alacsony teljesítményű, de legalább könnyű netbookoddal szenvedj. Egy iPad Mini kis helyen elfér, és 64 GB-tól már kényelmesen használhatod egy pár hetes nyaraláson. Legyen szó játékokról, filmekről, zenéről, fényképekről, könyvekről… amire csak szükséged lesz, el fog férni a rágó s a napszemüveg mellett a kézitáskádban. Ezzel ki is váltottál egy laptopot, zenelejátszót, fényképezőt, e-book olvasót, és még a tamagocsit is.

 

Wireless hangfal

Chill zene a tengerparton, EMD party a haverokkal, vacsora a naplementében, a hangulatot mindig jelentősen fel tudja dobni egy wireless hangfal. Biztosítja a jó hangzást, a megfelelő hangerőt és akár a tetőre is teheted, ha onnan érzed legjobban a ritmust. Felejtsd el az idegeskedést a „nem szól”, „túl halk”, és a „bárcsak itt lenne” kezdetű mondatokkal együtt.

 

Smart Battery Case

Neked is az agyadra megy, hogy a legrosszabb pillanatban merül le a mobilod? Épp a kedvenc számod jön Spotify-on, pont elkapnál egy ritka Pokémont, hív a család, hogy egyben megérkeztél-e, de már csak 3%-on van a töltöttség… fejvesztve keresed a külső akksit, és miután kiásod az éjjeli szekrény legalsó fiókjából (2%), telefonod utolsó lehellete mellett csatlakoztatod a lightningot… nem tölt. Megijedsz, pánikszerűen nézel körbe. Közben már csak 1%. Elkeseredetten mozgatod a csatlakozót, hátha érintkezés hibás, de valójában már tudod. Megnyomod a home gombot és egy utolsó villanással elveszted. Ott hever az ágyon a lemerült telefonod, rákötve a lemerült külső akksira, ami után felforgattad a szobát. Ugye? Mi is utáljuk. Megoldás: Smart Battery Case. Kicsit megnöveli ugyan az iPhone-od méretét, de ez igazán elviselhető teher ahhoz képest, hogy nem lóg rajta egy másik telefon méretű eszköz. Mindig a telódon van, és nem is kell napokig töltéssel bajlódnod. Bármikor ránézhetsz a telefon és a tok energiaszintjére is. Felejtsd el az alacsony töltöttségű módot!

 

Wireless Hard Drive

Szereted a filmeket, de sosem tudod előre, hogy mit szeretnél majd nézni a nyaralás alatt? Hát persze, egyértelmű. Sajnos azonban az iPadre nem fér rá túl sok jó minőségű film, főleg a sok játék és fotó mellett, ugye? Egy vezeték nélküli külső HDD nagyon egyszerűen megoldja ezt a problémát. 500 GB-on azért már elfér pár film, és wifin vagy bluetooth-on simán csatlakoztathatod az iPadedhez. Médiatár rossz idő esetére, hmmmm… azt hiszem egy ilyen nekünk is jól jönne.

 

Waterproof iPhone Case

Sorsolás a tengerparton. Tudjátok miről beszélek, nem? Nem sokat lehetett itt nyerni, hiszen, aki a „rövidebbet húzta” az maradt kinn a parton „napozni”, hogy vigyázzon a cuccokra. A másik verzió pedig ugye az, hogy jól betesszük egy zárható tárolóba a dolgainkat, apa felköti a kulcsot a fürdőnadrág fűzőjére és mire kijövünk a vízből, volt nincs kulcs. Kiküszöbölhető az órákon át tartó magyarázkodás egy vízálló tokkal. Láttunk több ilyet a hasitasitól, a nyakbaakasztható pénztárcán át minden volt már vízálló, de azért azokba nem mindig merjük bedobni az újonnan vett iPhone-unkat. Sebaj! Most már akár vízálló tokot is vásárolhatunk mobilunkhoz, ami amellett, hogy megment minket a magányos napozástól, még használhatóvá is teszi a telefont a vízben, sőt, nem is néz ki rosszul. Szépség, hatékonyság egy pakkban. Nincs is ennél jobb.

 

Következzék a non plus ultra, mintegy érdekességként…

Idegen ország, idegen kultúra, sebaj hiszen mindenki tud angolul – legyintünk. Mindez persze általánosságban igaz addig, amíg az adott hely túristaövezetében barangolunk. Azonban, ha nagyon kalandvágyóak vagyunk, és benne van a pakliban egy esetleges eltévedés, vagy az, hogy a körülöttünk lévő emberek nem értenek meg minket, felettébb hasznos lehet az alábbi tech kütyü.

http://www.boredpanda.com/real-time-translator-ear-waverly-labs/

Egy valós idejű fordító eszköz, bizony. Azt hiszem, erre mondják azt, hogy a jövő megérkezett. Valószínű, még egy ideig nem ez lesz az első dolog, amit bedobunk a bőröndbe, azonban az elképzelés mindenképpen dicséretet érdemel, és nagy potenciált rejt magában.

 

Mindemellett a repjegyeket és a gyerekeket se felejtsétek otthon. Kellemes nyaralást kíván a SwiconGroup!

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!