A világ legjobb munkahelyei

Ami a gazdagoknál a Forbes, az a Glassdoor.com a munkahelyek, munkáltatók, dolgozók szemszögéből, ezen a nemzetközi oldalon lehet ugyanis értékelni mindezeket.

Nemzetközi oldalról lévén szó, elsősorban akkor jelent segítséget, ha külföldön szeretnénk munkát vállalni, Magyarországon az Aon Hewitt végez hasonló felméréseket.

De most vissza a Glassdoor-ra. A Glassdoor éves listája a legjobb munkahelyekről a munkavállalók anonim szavazataiból születik meg, így valóban reális képet ad az ott dolgozók helyzetéről az egyes cégekben.

Tízedik éve teszik közzé a listát, amiben minimum 1000 fős foglalkoztatottságú vállaltok szerepelhetnek, így javarészt multikat vizsgál az oldal.

Összességében elmondhatjuk, bárhol is vagyunk a világon, ugyanazok a szempontjaink a jó munkahely tekintetében, amik meglétekor valóban második otthonunknak tekintjük az irodánkat.

A szempontok persze sokkal összetettebbek, hiszen ahányan vagyunk, annyiféle az igény is, nagy vonalakban azonban mégis ezek a legfontosabb kritériumok:

  1. Egy jól összekovácsolódott csapat, ahol mindenki tisztában van a feladatával, és képes csapatban is jól működni. Ez nem valósulhat meg olyan helyeken, ahol egymásnak adják a kilincset a kollégák, tehát a hosszú távon gondolkodás elengedhetetlen mindkét oldalról.
  2. A tanulás, az önmegvalósítás, az előre lépés lehetősége mind-mind olyan tényezők, amik egy munkahelyet vonzóvá tesznek, hiszen optimális esetben motivált, sikerorientált és céltudatos emberek tudják biztosítani a cégek sikerét is.
  3. Rátermett vezetőnek nem elég születni, hiszen aki személyiségében alkalmas erre a feladatra, annak is szüksége van tanulásra, tapasztalatokra ahhoz, hogy még jobbá, motiválóbbá válhasson. Egy dolgozó szemszögéből a hitelesség, megbízhatóság, példamutatás és a tudás számítanak egy valódi vezető legfontosabb képességeinek.
  4. A fizetés és egyéb béren kívüli juttatások általában nem elsődlegesek, de fontos szerepet játszanak a munkahely megítélésében. Ha a dolgozó úgy érzi, hogy a munkájának megfelelő ellenértéket kap a fizetésében és egyéb juttatásokban, kisebb eséllyel néz új munkahely után, ha egyébként minden mással elégedett.

Legjobbmunkahelyek2

Ezek alapján a techcégek rendszeresen előkelő helyen szerepelnek a listán, de energiaszolgáltatók is gyakran érnek el szép helyezéseket. Meglepetésünkre a tavalyi évben a Google trónfosztója a magyar illetőségekkel is rendelkező Airbnb volt. A közösségi lakásbérbeadással foglalkozó cég a világon 34 ezer városban van jelen.

A magasan kvalifikált dolgozók, akik hisznek abban amit csinálnak, a munka és magánélet egyensúlya, a juttatások, a motiváló vezetőség, stresszmentes környezet, céges bulik és egyéb rendezvények, előrejutási lehetőség. Ezek mind elmondhatóak az Airbnb-ről mint munkahelyről az alkalmazottai szerint.

Nézz körül az Airbnb irodájában:

 

Elbízhatták volna magukat? Az azóta eltelt évben a 35. helyig csúsztak vissza, ennek oka valószínűleg a hirtelen növekedés volt, ami a vállalat teljes struktúráját átalakította. Ennek szükségszerű következménye volt, hogy a vezetői döntéseket kevésbé látják át az itt dolgozók, a személyes fejlődésüket sem érzik biztosítottnak, és a kényes munka-magánélet arány is rossz irányba tolódott.

Trónjukról az idei évben a Bain & Company taszította le őket. A menedzsment-tanácsadó cég a harmadik alkalommal nyeri el a képzeletbeli díjat, és mindig ott vannak az első ötben. Az alkalmazottak a fent felsorolt előnyök mindegyikét kiemelték a vállalatnál. Olyannyira, hogy 96%-uk ajánlaná más munkavállalóknak is a céget, ami valljuk be, elsöprő többség. Az elköteleződést elősegítik itt a vállalton belüli mentorálás és a remek fizetések, juttatások.

Miért szeretik a Bain & Companyt az itt dolgozók?

 

A második lett a Facebook, ahol más előnyök mellett a céges rendezvények és az ingyenesen hozzáférhető ételek nyomtak sokat a latba. A dobogó előkelő harmadik helyére pedig a Boston Consulting Group került, akik üzleti-tanácsadó tevékenységet folytatnak és hazánkban is van irodájuk.

Ami még a legjobb munkahelyeken is elégedetlenséget okoz mindhárom vállalatnál az utazással elvesztegetett idő és a rengeteg túlóra , amik a karrier és magánélet egyensúlyát veszélyeztetik.

Akit komolyabban érdekel ez a téma, a teljes listát itt érheti el.

 

 

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!