Így indulj harcba az álomállásért!

Az álláskeresés minden korban, élethelyzetben, bármilyen végzettséggel és tapasztalattal a hátunk mögött feladja a leckét. Legalábbis ha maximalisták vagyunk, és azt tűztük ki célul, hogy mindig előrébb lépünk, keressük az egyre nagyobb kihívásokat.

Ha jól ismerjük magunkat, tudjuk mit szeretnénk, reálisan mérjük fel a képességeinket, már a siker ránk eső részét megtettük – legalábbis az első lépést.

álomállás2

Tudjuk-e pontosan, mi a célunk?

Az első és legfontosabb kérdés, mi mint álláskeresők milyen munkahelyet keresünk? Mi lenne az a munkakör, amit hosszú távon szívesen végeznénk? Miben szeretnénk fejlődni? Hol látjuk magunkat 1-5-10 év múlva?

Ugyan a munkaerőpiac folyamatosan változik, de a saját igényeinket megismerni az elsődleges, ráérünk utána ezt igazítani a meglévő álláspiachoz.

Gondoljuk végig, hogy a jelenlegi végzettségünk elegendő-e hosszú távú karriercéljainkhoz. Noha nem egy állás megpályázása előtt fogunk nekiállni nyelvvizsgára készülni, de ettől függetlenül nem árt tisztában lennünk, mi az a tudás, ami megnyitja a kapukat előttünk, és folyamatosan képeznünk magunkat abban az irányban.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a diplomát igénylő szakmák esetében a mérnöki terület – elsősorban a gépész és villamosmérnök – bőven kínál lehetőségeket az elhelyezkedésre hazánkban.

Az informatikusokból soha nem elég, a különböző programnyelvekre specializálódott programozókat garantáltan felszívja a folyamatosan fejlődő terület.

Diploma nélkül is van esély az érvényesülésre és a bérekben az okleveles munkavállalókéhoz hasonló szintet is el lehet érni. A jó szakmunkásokból ugyanis egyre nagyobb hiány van az Európai Unió egész területén.

Amibe a leggyakrabban ütközünk elvárásként hazánkban az a nyelvtudás. Minimum az angol nyelv középszintű ismerete ugyanis az a kritérium, ami nélkül sajnos rengeteg lehetőségből zárjuk ki magunkat pályázóként.

álomállás3

És végül de nem utolsó sorban mire kíváncsi egy HR-es?

Bármennyire ijesztőnek tűnik is az asztalnál velünk szemben ülő, ő is csak ember, így magunknak teszünk jót azzal, ha a kellő tisztelet megtartása mellett oldottan, természetesen tudunk viselkedni, határozottak, kedvesek vagyunk és őszinte válaszokat adunk amellett, hogy a legjobb tulajdonságainkat megmutatjuk. Arról nem beszélve, hogy ha mi el tudjuk képzelni a felvételiztetőt leendő kollégánknak, nagyobb eséllyel tekint ő is szimpatikusnak minket.

Készüljünk fel a keresztkérdésekre minden pályázatnál külön, mert ezek nagy része a legtöbb felvételi során el fog hangzani. Ilyenek a mindenkinek ismerős: „Meséljen magáról valamit! Miért szeretne váltani? Miért szeretne nálunk dolgozni? Mire a legbüszkébb, amit elért?

Itt is jó taktika, ha a másik helyébe képzeljük magunkat, hiszen egy új munkatárs felvételével a cég is kockázatot vállal, neki ugyanolyan fontos, hogy a legjobb munkaerőt megtalálja, mint nekünk, hogy elnyerjük a számunkra ideális pozíciót.

Ismerjük meg a céget, ahová felvételizni megyünk, hiszen ezzel egyértelművé tesszük, hogy komolyan érdekel minket az állás, valóban szeretnénk ott dolgozni, nem csak véletlenszerűen küldtük el a jelentkezésünket. Ne a felkészületlenségünkön múljon a rossz első benyomás.

álomállás4

Végül pedig a tapasztalataink ezeken a megmérettetéseken gyűlnek, még ha nemeket kapunk, ami akkor rosszul eshet akkor, a későbbiekben profitálhatunk belőle.

Bízzunk abban, hogy ha nagynak tűnnek az elvárások, de mi alkalmasnak érezzük magunkat a feladatra, akkor megkapjuk a lehetőséget a bizonyításra.

 

 

Források: haszon.hu, boon.hu, hvg.hu, piacesprofit.hu

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!