Így induljon jól a reggeled

 

Sokszor hallhatjuk ismerőseinktől, akár kollégáinktól, hogy milyen nehezen indult a reggelük és alig bírtak felkelni. Pedig a reggeli napszak nagyon meghatározó az emberek életében, mivel egy rosszul indult nap bélyeget nyomhat az egészre.

Hogy jobban indulhasson, megpróbálunk néhány tippet adni amikkel produktívabban, kellemesebben vészelhetjük át ezen napszakokat.

 

  1. Már este elkezdődik

A reggeli rutin elsajátításához hozzátartozik az esti program kiépítése is. Érdemes este összekészítenünk a másnapi öltözetünket, (főleg akkor, ha sokat szoktunk rágódni rajta) reggelinket, uzsonnánkat, ebédünket. Egyidejűleg hasznos azokat a dolgokat, amiket mindig magunkkal viszünk a munkahelyünkre ugyanarra a helyre rakni, hogy semmi esetre se felejtsük el őket (ilyen lehet a pénztárca, kulcs, bérlet, stb.). Erre azért van szükség még ha pár perces folyamatok is, mert reggel kapkodva nehezebben szedjük össze magunkat mint este akár milyen fáradtak is vagyunk.

 

  1. Telefon száműzése az ágyból

A telefonnak semmi keresni valója az ágyban, sőt még mellette sem, annak érdekében, hogy jól aludjunk és jobban ébredjünk. Elalvás előtt olyan fél órával már nem ajánlatos hozzá nyúlni, mivel a kék fény hatására nehezebben fogunk elaludni. Miér ne hagyjuk az ágy mellet? Először is senki nem szeretne felkelni az éjszaka közepén érkező különböző értesítések hangjára/rezgésére, másodszor pedig, ha a telefont használjuk ébresztőóraként hajlamosak vagyunk reggel a “szundi” funkciót használni amivel pár perccel többet tudunk pihenni, ám ez nem fog segíten egyszeűbben felkelni, csak nehezíti a dolgunkat. Ezért mi azt tanácsoljuk, hogy a telefont rakjuk olyan messzire, ahol még halljuk az ébresztő hangját és fel is kelünk rá, illetve jó pár lépést kelljen sétálni érte, hogy véletlenül se maradjunk az ágyban. A “szundi” funkciót meg egyenesen felejtsük el, kapcsoljuk is ki ezt a lehetőséget.

 

  1. Korai edzés

A reggeli mozgás nagyon gyorsan és hatékonyan ébreszt fel minket. Nem mindenkinek van ideje egy teljes edzésre így elég az is, ha este elöntjük, hogy reggel mozgunk egy kicsit, amihez összekészítjük a kellékeket. Erre nehéz lehet rávenni magunkat, szóval ha van időnk akkor az egyszerűbb módszer az, ha beiratkozunk reggeli fitnesz órára, vagy elmegyünk futni, ami szintén egy költséghatékony, gyors módszer.

 

  1. Reggeli rutin

Reggel sokunk felkel, megnézi a telefonját, elolvassa a híreket, megnézi, hogy mik történtek az éjszaka folyamán. Ez sok időt elvehet a reggelünkből szóval ami segíthet rajtunk, hogy a reggeli hír olvasást kiváltjuk mondjuk egy felolvasó programmal, rádió vagy akár podcast hallgatással, amikkel hasnlóan tájékozódunk, mégis tudunk készlődni, tollászkodni. Ezenfelül segíthet, ha beállítunk egy ébresztőt 10 perccel az indulás előttre, amikor már csak fel kell vennünk az előző este kikészített ruhánkat és bepakolni a szintén kikészített ennivalónkat, sőt az apróságainkat se kell keresgélnünk, mivel azokat is egy helyre raktuk. Indulhatunk is!

 

  1. A reggeli

Sajnos sokan kihagyják a reggelit, pedig ez is nagyon fontos eleme annak, hogy elindítsuk a napunkat. Ha több időnk van, akkor kiadósabb reggelit is össze üthetünk, azonban egy turmix, friss gyümölcs is hasznunkra válhat amit útközben is el tudunk fogyasztani, csak tartsuk a hűtőben indulásig. A kávét is ajánlott reggeli utánra hagyni, amit szintén egy melegen tartó termoszban el tudunk vinni magunkkal. Szükségünk van az energiabevitelre, ha frissek, hatékonyak szeretnénk lenni a nap folyamán.

 

  1. Olvasás

Ha tömegközlekedéssel megyünk dolgozni, akkor ez egy jó pillanat arra, hogy olvassunk. Ha nincs kedvünk könyvet cipelni magunkkal akkor le tudjuk már tölteni olvasmányainkat az okostelefonunkra, illetve a munkával kapcsolatos cikkeket is el tudjuk menteni. Viszont ha autóval vagy biciklivel (ami helyettesítheti a reggeli edzést is) járunk dolgozni, akkor letölthetjük olvasmányainkat hangoskönyv formájában valamint többféle különböző érdekes cikket, beszélgetést hallgathatunk meg podcast formájában.

 

Ha beépíted ezt a 6 pontot a reggeli rutinodba, akkor nagy eséllyel energikusabban és jobban fognak indulni a reggelek és nem bélyegzi meg a rossz hangulat az egész napodat.

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!