Meddig fog élni a munkahelyi dress code?

 

A munkahelyi öltözködés szabályozása, azaz a dress code megjelenése az USA-ra tehető vissza. Az 1950-es években az üzleti életben fontosnak tartották, hogy legyen egy alap megjelenési előírás, mikor és hogyan lehet megjelenni az irodában vagy akár egy tárgyaláson. Manapság már majdnem minden munkahely meghatározza, hogy miben szükséges dolgozni, de ez is lazulni látszik ahogy az idő telik és a „szigorúbb” munkahelyeken is egy napon a hétből könnyedebb viseletben lehet megjelenni.

Amikor egy új munkahelyre kerül az ember a szerződés aláírásnál érdemes megkérdezni, hogy mi is a munkahelyi viselet, hogyha a szerződésben nincsen említés róla. Amennyiben ezt elmulasztottuk akkor ajánlatos inkább konzervatívabb/elegánsabb ruhát felvenni, mint hogy alulöltözöttek legyünk és ezért érezzük kellemetlenül magunkat. Persze a munkahelyi öltözet nagyban függ a munka típusától, ami azonban ettől független, hogy mindig tisztán, ápoltan és rendezetten célravezető munkába menni, ami sok szerződésben meg is jelenik, mint munkahelyi irányelv a dress code mellett.

A legismertebb irodai stílus változatok a következők: casual, business casual illetve a formal. Legtöbb esetben egy átlagos hétköznapon az irodában a legmegfelelőbb öltözet a business casual, ami még se túl kevés de nem is túl hivalkodó és meg lehet jelenni benne egy tárgyaláson, valamint partneri találkozón/ebéden is. A casual öltözéket akkor ajánljuk a mindennapokra, ha a cég megengedő, ellenkező esetben a legtöbb helyen péntekenként megengedett a komfortosabb öltözet viselése. A formális öltözéket kell a legritkábban felvennünk. Ezt a stílust különlegesebb alkalmakkor kell magunkra ölteni, mint például karácsonyi vacsora.

Egyre több és több munkahely kezd kevésbé szigorú lenni a munkahelyi megjelenést illetően, leginkább olyan munkakörökben, ahol nem szükséges az, hogy a cég partnereivel folyamatos kapcsolatban legyen az illető.

Érdekes azonban, hogy mindez, hogy fog változni az elkövetkező években. Egy brit kutatás szerint a munkavállalók 45%-a érzi, hogy produktívabb lenne, ha komfortosabb viseletben végezhetné munkáját, valamint a Glassdooron több mint 8000 exmunkavállaló említ negatív reviewban dress code-dal kapcsolatos véleményt. Mindemellett pszichológia szempontból sem egészséges, ha önképünkkel ellentétes öltözködést várnak el tőlünk minden nap. Miért is van akkor relevanciája a témának? Mit nyerünk vele és mennyit, ami megéri azt, hogy munkavállalóink távozzanak a cégtől emiatt?

 

Valószínűleg ezek az öltözködésbeli elvárások kifognak kopni a legtöbb munkahelyről, már csak a nagy munkapiaci verseny miatt is, már rég nem a cégek mondják meg a true-t, hanem a munkavállók alakítják számukra megfelelőnek a vállalatokat. Különösen igaz ez azokra az állásokra, ahol nem elvárás az ügyfelekkel, partnerekkel való személyes találkozás. A dress code mindinkább kihalni látszik, hiszen az egyenjogúság, az önmagunk kifejezésének és a boldogság folyamatos keresésének világát éljük.

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!