Mi szeretjük az Open Office-t, de odafigyelést igényel

 

Az open office elterjedése, avagy a nyitott iroda fogalma a 20. század elejéhez köthető, ennek ellenére Magyarországon csak a 20. század végén hódított teret. Ez az iroda típus azért terjedt el leginkább, mert fentartható, olcsóbb az előállítása, mint a több kisebb irodának, eközben pedig a munkatársak együtt vannak és segíthetik egymást, illetve egymás munkáját. Ebben a cikkben megnézzük a nyitott iroda előnyeit és hátrányait is.

A terek megfelelő elválasztása elengedhetetlen ahhoz, hogy ne menjen a munka rovására a nagy nyitott térség. Voltak és vannak is példák arra, hogy nagy multinacionális vállalatoknál csak lerakott asztalok léteznek, ahol a magánszféra szinte egyenlő a nullával. Ennek ellenére, ami kell egy jól működő open office-hoz az az, hogy legyen mindenkinek elég tere ahhoz, hogy ne érezze magát túlságosan körbe zárva és nyugodt legyen annyira, hogy megfelelően tudjon a munkájára fókuszálni. A nyitott irodába felszabadultabban érezheti magát az ember, mivel nincsen bezárva és lekorlátozva. Az emberi kapcsolatban sincsen hiány, hiszen bármikor utána tudunk érdeklődni valaminek, amit nem értünk és gyors az információ csere is ezáltal. Maga a munkahelyi hangulat javítására is egy jó megoldás a nyitott iroda, mert több részlegből ismerhetünk meg embereket, amire nem biztos, hogy lehetőség lenne, ha mindenki külön irodába ülne. Összekovácsolja a közösséget, egységként jelképezi a céget és segíti a hatékony kommunikációt.

Ez mind nagyon szépnek és jónak hangzik, de óriási odafigyeléssel kell kiépíteni az ilyen irodákat, mert nagy a hibafaktor. Minden, amit az előbbiekben leírtunk lehet negatív hatással is az emberekre, ami leginkább a teljesítményben mérhető. Az emberi közelség zavaró tényező is lehet, hisz olyannyira ingergazdag az ilyen környezet, hogy meg kell tanulnia a kollégáknak, hogy tudnak hatékonyan létezni benne. Az open office legfontosabb paramétere, hogy megfelelő mennyiségű hely jusson egy kollégának. Ellenkező esetben a többiek párbeszédei, telefonbeszélgetései, az irodai munka alapvető zajainak hatványozott megléte könnyen zavaró tényezővé válhatnak. Kritikus pont az is, hogy a munkaállomások elég nagyok legyenek ahhoz, hogy az alkalmazott érezhesse van egy kis személyes tere, ami csak az övé. Mindemellett a cég egyes részlegeit úgy kell elhelyezni az irodán belül, hogy azok könnyedén támogathassák egymást, másokat ne zavarjanak és az ő specifikus feladatainak is megfelelő legyen a bizonyos irodarész.

 

Természetesen mindenki egyéni preferenciái szerint viszonyul a nyitott iroda kérdéséhez. Mi így dolgozunk, szeretjük, mert jól van kialakítva. És ez a kulcsa mindennek.

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!