Néhány tipp a boldogabb élethez

 

Amikor valamit megvásárolunk vagy megszerzünk – amit már rég óta szerettünk volna – akkor érezni fogjuk a pillanatnyi örömöt és boldogságot, viszont lehet, hogy néhány óra vagy jobb esetben néhány nap elteltével már nem is gondolunk arra a bizonyos dologra. A hosszú távú boldogsághoz rendszerre van szüksége az embernek, hogy az apró dolgoktól is boldognak érezhesse magát. Ehhez adunk most néhány tippet, amit ti is könnyedén be tudtok építeni a mindennapjaitokba.

A rendszeres edzés elengedhetetlen része az örömteli életnek. Egy kevés is elég ahhoz, hogy elkezdjük érezni a hatását. Akár egy 10 perces reggeli vagy esti edzés is jótékony hatással lehet ránk fizikailag, illetve szellemileg egyaránt.

A mozgáshoz hozzá tartozik az is, hogy eleget tudjunk pihenni. Mind a testünknek, mind az agyunknak szüksége van a pihenésre, így az alvás nagyon fontos tényező a mindennapi hangulatunkban. Kiegyensúlyozottá, energikusabbá és nyugodtabbá tesz az, ha eleget alszunk még akkor is ha nem mondaná az ember stresszesnek magát. Természetesen ehhez hozzá tartozik az is, hogy rendszert alakítsunk ki, hogy mikor feküdjünk le, továbbá mikor keljünk fel és elalvás előtt száműzzük az elektronikus eszközöket és olvassunk helyette.

Lassítsunk néha ebben a pörgős és impulzusokkal teli világban, ahol mindenki rohan és kapkod. Élvezzük ki a dolgokat és álljunk meg néhány percre, hogy örömünket leljünk a tevékenységeinkben. Csodáljuk meg a körülöttünk lévő dolgokat, ami lehet például az, hogy elmegyünk néha sétálni és csak leülünk egy padra nézelődni.

Vegyük körbe magunkat olyan emberekkel, akikkel szívesen beszélgetünk, olyan dolgokról, amik elgondolkodtatóak és nem hétköznapokról szólnak, akikkel úgymond nem csacsogunk, hanem tartalmas, új nézőpontokat megnyitó véleményt kapunk.

Próbáljunk meg minél többször pozitívan gondolkozni és nem olyan dolgokon agyalni, hogy mi rossz történhet velünk. Mindenkinek vannak rossz napjai és történnek rossz dolgok, de az ezekből következtethető pesszimista gondolatok senkinek sem segítenek. Koncentráljunk inkább a pozitív dolgainkra és azokra, amik előre vihetnek minket és amiért köszönetet mondhatunk, hogy megvan nekünk.

Tegyük meg a tőlünk telhető legtöbbet, hogy segítsünk másoknak. Ehhez lehet, hogy elég annyi, hogy mosolyt csalunk az arcukra, meghívjuk őket egy kávéra vagy adunk nekik egy könyvet. Figyeljük meg, hogy a másoknak okozott öröm nekünk is hasonlóan örömteli lesz és nem kerül nagy energia befektetésbe.

Gondolkozzunk nyitottan. Még a megoldhatatlannak érzett dolgokban is benne van a lehetőség, hogy valamit el tudjunk kezdeni vele csak nem szabad egyből bezárkózni, hogy úgy se fog menni, hanem átgondolni, hogy hogyan is tudnánk változtatni rajta. Ragadjuk meg az új és kínálkozó lehetőségeket, mert nem tudhatjuk, hogy mi fog kisülni belőle. A nyitottság egy jó lehetőség arra is, hogy találkozzunk olyan dolgokkal, amire nem is gondoltunk volna.

Tegyünk a saját boldogságunkért. Nem szabad elfelejteni, hogy nem leszünk túl eredményesek, amennyiben csak várunk arra, hogy jobb legyen nekünk. Bele kell fektetnünk az energiát, hogy vissza is kapjunk valamit. Ha el is halmozódunk a napjainkban akkor is próbáljunk fókuszálni a nekünk legfontosabb dolgokra és törődjünk a boldogságunkkal.

Hogyha nem is mindet, de akár pár dolgot is be tudsz építeni a mindennapjaidba és rutinszerűen végezni a fentiek közül, akkor mindenképpen boldogabb életet fogsz élni, de tenni kell érte és akár gyorsan, akár lassan de el fogsz jutni oda, ahova szeretnél.

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!