A közösségi média szerepe a kiválasztásban

 

Az internet megjelenése előtt csak a nyomtatott médium volt az egyetlen megoldás, hogy állást kínáljunk. Ez abban mutatkozott meg, hogy megfelelő helyekre posztereket ragasztottak vagy különböző újságokba kerültek bele az álláshirdetések. Ebben az esetben nem lehetett biztosra tudni, hogy ki fogja megnézni a hirdetést vagy egyáltalán a célközönséghez eljut-e. A 2000-es években az internet elterjedésével elkezdtek megjelenni az online reklámok és az álláshirdetések is, de csak a 2010-es évek után a különböző közösségi felületek ismerté válásával jelentek meg az igazán hasznos promóciók, ahol teljesen egyedi beállításokkal lehet elérni szinte bárkit.

Leginkább két főszereplője van Magyarországon a közösségi médiának, ami hozzájárulhat a kiválasztási folyamathoz; a Facebook és a LinkedIn. Kettő teljesen különböző és másra használható platform, mégis nagyon fontos funkciót töltenek be. A Facebook egy személyes és privát hely, ahol az ember megosztja a gondolatait, érzéseit, tetszéseit és nem tetszéseit egyaránt, ezért rendkívül sok információt tud a Facebook a felhasználókról, ami az egyéneknek nem, viszont olyanoknak, akik különböző érdeklődési körrel rendelkező embereknek szeretnének hirdetni, illetve eladni valamit, azoknak ez a felület majdnem, hogy tökéletes. El lehet érni a kívánt személyeket, méghozzá gyorsan és valószínű, hogy valamiféle interakcióba tudunk elegyedni velük, akár azt kívánjuk, hogy csak ismerje meg az adott céget, vásároljon meg egy terméket vagy jelentkezzen az adott állásra. A LinkedIn ennek ellenére egy professzionális platform, ahol kapcsolatok épít az ember, munkával kapcsolatos dolgokról beszélget, különböző érdeklődési körrel kapcsolatos csoportokban kezd/kapcsolódik be beszélgetésekbe. Ahogy kedvelünk, illetve megosztunk különböző tartalmakat ez a felület is tanul rólunk és egyre több és több dolgot tud meg akár szeretnénk akár nem, de ezért is kaphatunk olyan hirdetéseket, továbbá megkereséseket amik igazán kecsegtetőek lehetnek számunkra, viszont amolyan íratlan szabálynak lehet mondani, hogy nem barátkozni jön ide az ember hanem mindenkinek megvan az önös érdeke, hogy mit szeretne elérni; kapcsolatokat építeni, a saját márkáját építeni vagy akár a munkájához szükséges feladatokat elvégezni.

Szóval a LinkedIn egy professzionális bázist próbál meg kielégíteni, ezzel szemben a Facebook pedig egy személyesebb közönséget. A toborzásban mind a kettő platform szerepet játszik, más és más formában. A LinkedIn a különböző eszközeivel többféleképpen lehet munkaerőt találni. Lehetőség van álláshirdetést kirakni és különféle tartalommal támogatva jelentkezőket szerezni, de arra is lehetőség van, hogy szűrők segítségével mi magunk ráakadjunk a megfelelő alkalmazottra egy keresőt használva. A Facebook inkább a jelentkezőnek hasznosabb, mivel a jelentkezés előtt vagy akár utána megtudja keresni az adott céget (természetesen csak akkor, ha van Facebook oldala a cégnek), ahol megtalálhat képeket a belső kultúráról, a dolgozókról, irodáról és akár olyan információt, amiből ki tudja következtetni, hogy milyen is lehet majd ott dolgoznia.

Mindenképpen ajánljuk, hogy mielőtt interjúra megyünk nézzünk utána az adott vállalatnak legalább ezeken az online platformokon, mert sok hasznos információt megtudhatunk. Cégeknek pedig javasoljuk, hogy építsék a márkájukat a közösségi felületeken, mert a megfelelő munkaerő kiválasztásában is segítségre lehet, illetve, ha különböző városba/országban tartózkodik a cég és a jelölt akkor a kommunikációt is megkönnyítheti.

Mi támogatjuk a közösségi médiát a kiválasztási folyamatban és hasznosnak is találjuk. Keress meg minket rajtuk és nézz körbe!

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!