“Szeretet és hit” – A jó vezető legfontosabb alapértékei

 

Blogunk megújulásának alkalmából elérkezettnek láttuk az időt, hogy beszélgessünk a SwiconGroup első emberével, Petricsek Ádámmal (CEO, Strategy), aki az alapítástól kezdve fontos része a Swicon életének. Rövid interjú sok év tapasztalata alapján vezetésről, motivációról és kiemelkedő alapértékekről.

 

  • 10 éve mi volt a cél a Swicon megalakulásánál?

Tudtuk, hogy tudunk jobban, professzionálisabban működni, mint más piaci szereplők. Emellett olyan céget szerettünk volna létrehozni, ahol nem csak az alapítók, vezetők, hanem minden, de tényleg minden kollegánk szívesen jár be dolgozni. Ezt mind a munkakörnyezetre, mind pedig a munkatársainkkal való emberi bánásmódra értettük. Hisszük, hogy minőségi munkát és teljesítményt csak ugyanilyen jó minőségű környezetben várhatunk el. Az üzleti menedzsmenttel kapcsolatosan pedig a teljesítményre és az Ügyfelek maximális kiszolgálására helyezzük a hangsúlyt.

 

  • Mi volt a legnehezebb feladat, amivel vezetőként meg kellett küzdened?

Talán azok a múltbeli feladatok voltak a legnehezebbek, amikor a Swicon alapértékeiről kellett meggyőznöm embereket, akikkel együtt dolgoztunk. Ez részben sikerült csak, de már jó ideje ezen alapértékek mentén tudjuk a Swicon kultúráját fejleszteni, méghozzá a teljes menedzsment egyetértésével, ami nagyon jó érzés.

 

  • Milyen habitusú vezetőnek mondanád magad?

Erről inkább a közvetlen kollegáim tudnának igazán jól nyilatkozni. Azt hiszem a nyitottságon, jókedven és energikusságon kívül a gyorsaság és a jó ötletek szeretete is jellemző rám. Persze ezek a tulajdonságok megnyilvánulnak olyan, talán kevésbe jó jellemzőkben is, mint az impulzivitás, illetve a gyorsan meghozott döntések – amikről persze később kiderülhet, hogy érdemes lett volna jobban előkészíteni, de számomra ez inkább csak egy újabb probléma, amit gyorsan megoldok.

 

  • Jól tűröd a kritikát?

Az építő kritikát hiszem, hogy igen, viszont hamar felismerem, ha valaki a kritikát a felelősség vagy a feladat elhárítására használja. Ez persze csalódást okoz. Kaptam pár pofont már, amiből nagyon nehéz volt felállni, de sikerült, és ez alázatra tanít. Ez talán a legfontosabb a kritika (el)tűrésében, azaz a megfelelő mértékű alázat a munkatársak, Ügyfelek és főleg a problémák iránt.

 

  • Szerinted mi egy jó vezető legfontosabb tulajdonsága?

Szeretet és hit – szeresse a munkáját és a feladatot, higgyen a cégben és leginkább az emberekben. Ez mindig erőt ad a hullámvölgyekben, és segít megnyerni másokat a feladatnak. Ha nincs szeretet és hit, akkor arról a vezetőről nagyon hamar „levágják”, hogy csak egy lufi, hiába tesz, vagy mond bármit, nem lesz tartós eredménye, elpártolnak tőle az emberek.

 

  • Mi a legszebb emléked az elmúlt 10 évből a Swiconnal kapcsolatban?

Nagyon sok jó emlékem van. Ha egyet kell kiemelni, akkor az egyre nagyobb volumenű karácsonyi party-k, amelyet évről évre magasabb létszámmal, még több swiconos kollégával rendezünk meg. Nagyon jó érzés látni őket egyben és a tüzet, elhivatottságot a szemükben. Az is egy nagyon plasztikus élmény, ha visszagondolok a korábbi irodákra és a fejlődésre: eleinte szállodák halljában működtünk, tárgyaltunk, interjúztunk, majd Ábrányi úti bérelt lakás, aztán Alvinci úti társasház egy szintje és most a Graphisoft Park.

 

  • Mivel motiválod az alkalmazottakat?

Ars poetica-m: “Be hard on work, soft on people”. A magas elvárások mellett az emberi kapcsolatok és a jókedv a motiváció kulcsa számomra. Igyekszem minden kollegámmal vidám, nyitott és jó kapcsolatot kialakítani, mindenkit szeretek magam körül megnevettetni és jókedvre deríteni. A motivációban azt is fontosnak tartom, hogy a feladatokhoz, projektekhez ismernie kell minden résztvevőnek a miérteket és a nagy képet, ezért megosztom a kollegáimmal a távolabbi terveket, lehetőségeket, amiből mindenki meg tudja ítélni az adott feladat, döntés, projekt fontosságát. Hiszem, hogy ez energiát és lelkesedést ad.

 

 

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!