SnackChat, avagy van jobb megoldás a dolgozói hírlevélnél

 

Egy olyan cégnél, ahol különböző lokáción is dolgoznak munkavállalók nehéz feladat, hogy mindenkihez eljusson a lényeges információ. Ez a feladat a mai információs zaj közepette amúgy is nagy kihívás. A SwiconGroup majd 3 éve talált egy hatékony megoldást, amivel el tudta indítani az információáramlást egyszerűen és gyorsan méghozzá egy élvezetes, kötetlen módon.

Megszületett a SnackChat. Egy 4-5 hetente megrendezett kis ebéd utáni összejövetel a központi irodánkban. Az összes kollégánkat szívesen látjuk, aki el tud jönni hozzánk aznap és mindenkit az adott hónaphoz igazított sós/édes süteménnyel várunk. Maga a banzáj csak 20-30 percig tart, de bíztatunk mindenkit arra, hogy maradjon még pár percig beszélgetni és kikapcsolni kicsit. Azoknak a munkatársaknak, akiknek nincsen lehetőségük eljönni, online stream, illetve chat lehetőségét kínáljuk fel, így ők sem maradnak ki semmiből, sőt a SnackChatek a kollégák számára bármikor visszanézhetőek.

Maga a SnackChat úgy épül fel, hogy az első téma mindig az új belépők köszöntése egy kis kvízjáték formájában. Egy néhány soros bemutatkozó közzé van téve a cég belső Facebook csoportjában, melyből egy kérdést generálunk és aki helyesen válaszol az egy kis ajándékban részesül. A cél, hogy a meglévő kollégák hamarabb megismerjék az újakat, illetve könnyebb legyen a beilleszkedés is. Ezután olyan érdekes témákkal foglalkozunk, amik az előző SnackChat óta történtek. Ezek szólhatnak arról, hogy érdekes üzleti úton volt valaki, valamely kolléga izgalmas rendezvényen vett részt vagy tréning volt megrendezve a munkatársaknak. Megjelenhetnek rendkívüli hírek is, fontos témákról tájékoztató, illetve beszámolunk elkövetkezendő rendezvényről, eseményről, amiket mindenkinek érdemes tudni. Ez a rész tart a legtovább általában és a legizgalmasabb is, mivel valószínű olyan topikokról van szó, melyekről a nagytöbbség nem is tudott. Tartunk több nyereményjátékot is cégen belül, amelyek eredményhirdetése is ezen a rendezvényen történik. A SnackChat végén az adott hónap születésnaposait megünnepeljük és megajándékozzuk őket, ugyanígy az évfordulós kollégákkal, akik oklevelet kapnak. Természetesen, akik nem tudnak részt venni azokat sem hagyjuk cserben, mivel az ajándékaikat/nyereményeiket a HR Business Partnerek sikeresen eljuttatják hozzájuk, így nincs ok az aggodalomra. 😊

A SwiconGroup ezt a megoldást találta arra, hogy informálja az összes kollégát minden fontos eseményről rendszeresen, így senki nincsen lemaradva semmiről. Nyáron a szabadságok miatt megeshet, hogy 1-1 hónapban nincsen SnackChat, de éves szinten 10-11 biztosan meg van tartva, mivel fontosnak tartjuk a belső kommunikációt és a munkatársak megfelelő értesítését, az online stream és a videó visszanézhetőségének lehetőségével.

Csak ajánlani tudjuk más vállalatoknak is, hogy vezessenek be hasonló jó hangulatú céges kultúrát, illetve, ha téged is érdekelne, hogy hogyan is zajlik, akkor csatlakozz csapatunkhoz és lehet, hogy a következő SnackChaten már téged is új belépőként fogunk köszönteni.

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!