Első napok az új munkahelyen

 

Amikor új munkahelyen kezdünk, gyakran előfrodul, hogy izgulunk, mivel egy új, már összeszokott közegbe csöppenünk, mint kívülálló, akinek be kell illeszkednie. Ehhez a kezdethez adunk most néhány tanácsot, hogy könnyebben menjen az integrálódás a közösségbe.

Először is, ha nem vagyunk biztosak abban, hogy van-e „dresscode” és mi is az pontosan, ugyanis nem voltunk elég szemfülesek az interjún vagy a későbbiekben a szerződésaláírásnál, akkor inkább túlöltözöttek legyünk, mint alulöltözöttek, de nagyrészt „smart casual” ruházattal nem lőhetünk nagyon mellé. Továbbá, fontos, hogy minél több információt gyűjtsünk leendő munkahelyünkről. Próbáljunk meg minél több forrásból tájékozódni. Használhatjuk a közösségi média adta lehetőségeket, kutathatunk a vállalat weboldalán és körbekérdezhetünk az ismerőseinknél plusz információért. Akár ebből a kutatómunkából is ki tudjuk következtetni, hogy milyen öltözékben szükséges megjelenni az irodában.

Semmiféleképpen se késsünk az első napon (és utána se). Ha tudjuk magunkról, hogy reggel több időre van szükségünk az elkészüléshez, akkor keljünk fel korábban és induljunk el időben, akár korábban is, mint általában, hogy biztosan odaérjünk az új munkahelyre. Fontos, hogy amint megérkezünk, az izgalom ellenére is pozitívan álljunk a helyzethez: legyünk nyitottak, határozottak, jókedvűek, és érhetően kommunikáljunk. Érdemes jegyzetfüzetet, illetve tollat is magunkkal vinni annak érdekében, hogy minél több hasznos információt felírjunk, amire később szükségünk lehet. Kezdhetjük akár a nevekkel, főleg, ha tudjuk, hogy kissé gyenge a névmemóriánk. Inkább írjuk le vagy akár rajzoljunk egy képet az irodáról és írjuk bele, ki és hol ül.

Kellemes benyomást kelt, ha merünk kérdezni, érdeklődést mutatunk, jobb időben tisztában lenni a folyamatok, eszközök működéséről, minthogy 3 hónappal később se tudjuk, hogyan is kell a nyomtatót használni. Bátran kérdezhetünk a jól bevált szokásokról, továbbá, hogy milyen rendszerek működnek az irodában, például közös-e a kávé/tea vagy mindenki magának szerzi be, illetve kell-e fizetni érte, palackos vizet lehet-e inni vagy az a vendégeknek van fenntartva, van-e rendszere a mosogatásnak, stb. Célravezetőbb időben értesülni az íratlan szabályokról is, minthogy később derüljön ki, hogy munkatársaink miért néznek fura szemekkel ránk.

Ne tántorodjunk el a köszönéstől, bemutatkozástól, ismerkedjünk bátran, közeledjünk a munkatársakhoz, hogy megismerjük felelősségi körüket, valamint ők is a miénket. Ilyen módon valószínűleg a neveket is egyszerűbb lesz megjegyezni, illetve a beilleszkedés is gördülékenyebb lesz, ha látják rajtunk, hogy nyitunk mások felé. Hasznunkra lehet, ha megtaláljuk új munkakörnyezetünkben azt a személyt, akihez mindeféle kérdéseinkkel fordulhatunk.

Az érdeklődés terjedjen odáig is, hogyha nem tisztázzák velünk megfelelően a feladatkörünket, ne fogadjuk el a tőmondatokat, addig kérdezzünk, amíg számunkra is teljesen világos, melyek a napi teendőink. Készítsünk tervet arra, hogy mikor mivel fogunk foglalkozni és tűzzünk ki egy célt, amit el szeretnénk érni a próbaidő végére, legyen akár egy bizonyos szoftver elsajátítása vagy „soft skill” fejlesztése.

Az első napokban felmérhetjük az iroda környezetét, mit és hol találunk, hol ebédelhetünk, hozhatunk saját ebédet vagy esetleg honnan szoktak rendelni a kollégák? Persze ne ragadjunk le az ebédnél, tudakoljuk meg azt is, hova mehetünk egy üzleti kávéra vagy épp gyógyszerért probléma esetén.

Egy szó, mint száz: légy nyitott, kérdezz és építs kapcsolatokat. Reméljük, hogy tudtunk segíteni a beilleszkedés nehézségein és könnyedén fogod venni az „akadályt”. 😊

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!