3 könyv, ahol láthatod a sztorit az üzlet mögött

 

Manapság rengeteg üzleti könyv, tréninig, e-learning videó, blog cikk, TED-előadás és még vagy ezer meg ezer féle tartalom segíti, hogy minél jobban beleláthassunk cégek, folyamatok, stratégiák, csapatok működésébe. Ahogy a vállalatok pedig egyre transzparensebbé válnak még inkább nehezebb navigálni a tartalombőségben és megtalálni az igazán hasznos és értékes információkat.  Három könyvről írunk most nektek, amik megmutatják a sztorikat az üzleti szituációk körül.

 

Phil Knight: A Nike-sztori

A Nike alapítója, Phil Knight életrajza bemutatja, hogy épült fel a Nike a semmiből és lett viszonylag rövid időn belül méltó konkurense a nagy sportmárkáknak. A hazárdjátékok, hitelcsapdák és az importtevéknyeség nehézségei mellett – az összefogó történet miatt – jól beleláthatunk az épülés, növekedés és egy egészen sajátos üzleti stratégiába is. Emellett a futás, a sport vagy a cipők szerelmesei is jópár érdekes és izgalmas részletet találhatnak a könyvben. A Nike-szotri kifejezetten az álmok hajszolásáról szól, tele rajongással, intrinzik motivációval és elköteleződéssel.

“Megnyerni a versenyt viszonylag könnyű. Legyőzni önmagad: soha véget nem érő elkötelezettség.”

 

 

Ashlee Vance: Elon Musk – Tesla, SpaceX és a fantasztikus jövő feltalálása

Milyen az amikor nem a trendeket követjük, hanem épphogy alakítjuk azokat? Pont olyan dolog ez, amit nagy valószínűséggel sokan nem tapasztalunk meg életünk során. Kaphatunk azonban egyfajta érzést erről Elon Musk életrajzi könyvében. Ráadásul bátran válogathatunk is az iparágak között, legyen szó autó iparról, űrkutatásról, megújuló energiákról vagy informatikai fejlesztésekről. Egy igazán eredeti látásmódot fedezhetünk fel a polihisztorság mellett és több kockázatos üzleti döntést is végigkísérhetünk a könyv során. Jópár groteszk pillanatot, felugrálós, körömrágós momentumot megélhetünk. Például nem tudom hányan ugrottunk már át Oroszországba, hogy rakétát vegyünk, majd a borsos árak miatt hazafele inkább tervezünk egy újat a repülőn. Kérlek, ha éreztél már így mindenképp jelentkezz hozzánk, biztos találunk egy Neked való állást 😀 https://swicon-allasok.hu/

“Talán túl sok képregényt olvastam gyerekkoromban. Ezekben mintha folyton meg akarnák menteni a Földet. Arra késztetnek, hogy mindenképpen kíséreld meg jobbá tenni a világot, mert az ellenkezője értelmetlen.”

 

 

Tom Hanson, Ph.D., Brigit Zacher Hanson, M.S.: Who will do what by when?

A baseballnak és a menedzsmentnek köze van egymáshoz? Igen. Csapatot építő, vezető vagy a csoportműködés iránt érdeklődök érdekes perspektívát kaphatnak ebből a könyvből. Példákat, módszereket arra, hogy is dolgozzunk együtt emberekkel és hogy deríthetjük ki egyszerű, szofisztikált módon, mi áll az emberi viselkedés kérdőjelei mögött. Hozzáállás, mindset, problémakezelés és perspektíva szinten is kaphatunk hasznos információkat. Mindezt könnyen olvasható angol nyelvezettel és érdekes összefonódásokkal a baseball pálya és a vállalati tárgyalóterem között.

“One of the greatest gifts you can give anyone is to believe in him or her.”

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!