dream job

Az álommunka nyomában

 

A nagytöbbségnek igazán nehéz megtalálnia álmai munkáját. Sokan a munkaerő piacon eltöltött hosszú évek után döbbennek rá, hogy mást szeretnének csinálni és örömüket lelni. Ezzel szemben olyan is van, aki már tizenévesen tudja, hogy mivel szeretne foglalkozni és tudatosan halad álmai megvalósítása felé. Nem kell félni, ha még nem találtad meg a saját álommunkád, nincs késő soha, még akkor sem, ha több pozíciót is kipróbáltál, de egyiket sem érezted igazán a magadénak. Van, hogy a számunkra legmegfelelőbb foglalkozás megtalálása több időt vesz igénybe, mindenképpen megéri azonban a ráfordítás, hiszen saját boldogságunk múlik a projekten.

Mindenképpen pozitívan kell hozzáállnunk a kereséshez és ne gondoljunk olyanokra, hogy: „Mi van, ha nem sikerül?”, „El fogok bukni!”. Igenis menni fog, ha tényleg szeretnénk, de ebbe is energiát kell beleölnünk, mint minden másba.

Ha semmi ötletünk sincs, hogy mit is szeretünk vagy mivel is szeretnénk foglalkozni, akkor induljunk ki a gyerekkorból, mivel akkor mindenki álmodozott arról, hogy mi is szeretne lenni, ha majd nagy lesz. Ha ezekből a vágyakból megmaradt valami is, akkor az egy jó alap, csak át kell ültetnünk a munkapiaci megfelelőjébe és a technológiai fejlődés adta változatos lehetőségekbe. A teljes elveszettség érzéskor kezdjünk el gondolkozni olyan dolgokon, amiket szenvedéllyel végzünk és elkötelezettek vagyunk iránta. Amennyiben még nem tudjuk mi érdekel minket, kezdjünk egy átfogó keresésbe, hogy mi foghatja meg a fantáziánkat, majd abban mélyüljünk el. Ha több ilyen van az életünkben, az sem probléma, hiszen belekóstolhatunk mindbe és mérlegelhetjük, melyik tartja fenn hosszú távon a figyelmünket.

Ha már megvan az, amivel szívesen foglalkoznánk, akkor elkezdhetünk gondolkozni, hogyan is lehet bekerülni ilyen munkakörbe, milyen/mennyi tapasztalat szükséges, illetve milyen skill-re van szükség, amit el kell sajátítanunk, ami mentén fejleszthetjük magunkat. Amennyiben nem találunk információkat erről a bizonyos állásról, akkor megkérdezhetjük ismerőseinket és családtagjainkat, hogy ismernek-e valakit, akitől informálódni tudnánk. Nagy segítségünkre lehet a LinkedIn, ahol titulus alapján is tudunk keresni szakembereket. A bejelöléshez írjunk egy üzenetet is, hogy miért szeretnénk kapcsolatba lépni az illetővel, majd vegyük fel vele a kapcsolatot és kérdezzünk meg bármit, ami érdekel a pozíció kapcsán. Könnyen kideríthetjük így, hogy biztosan nekünk való-e az a bizonyos munka.

A tényekre alapozva tegyük meg a következő lépéseket. Szakítsunk időt magunkra és gondoljuk végig, hogyan is kerülhetünk közelebb az álláshoz, amire vágyunk, majd kövessünk el minden tőlünk telhetőt, hogy megkaparintsuk az álommunkánkat.

Járjunk utána, hogy mi is lehet a szenvedélyünk és ne adjuk fel a keresést. Ezért hálásak leszünk magunknak a későbbiekben. Ezekhez mérten, ha megtaláltunk minden az álommunkákról, akkor frissítsük az önéletrajzunk és a motivációs levelünket, építsük a personal brandünket és jelentkezzünk a megfelelő állásokra.

Például a Swiconnál. 😉

https://swicon-allasok.hu/

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!