Így lépj túl a munkahelyen belüli elutasításon

Az ember alapvetően megfelelő értékelési rendszer nélkül képtelen az objektivitásra. Különösen igaz ez a munka világára, ahol egy-egy vélemény-nyilvánítást még rengeteg más érzelmi, szakmai és személyes tényező is befolyásol. Mindenki elkötelezett saját munkája iránt, igyekszünk a legjobbat kihozni magunkból feladataink során és bizony ennek okán fájó pontot érhet egy kritika vagy elutasítás. Fontos tehát megtanulnunk, hogyan kezelhetjük jól ezeket a szituációkat és őrizhetjük meg hosszú távon a lelki békénket.

 

 

Mindig kérj visszajelzést!

Először is bármiféle rád negatívan ható megnyilvánulással csak és kizárólag feedback, magyarázat kiséretével kezdj el foglalkozni. Minden egyéb esetben ez csak negatív flow, ami szükségtelen a számodra, ignoráld. Figyelj oda azonban azokra a kommentekre, melyek építő kritikaként érkeznek, vagy jól jellemzik az adott döntéshozó álláspontját, minőségbeli elvárását vagy ízlését. Különösen igaz ez a kreatív munkák esetében. Ebből nem csak tanulhatsz, de elősegítheted azt is, hogy a következő munkádat hatékonyabban végezd, tudd mire fókuszálj és mi az, amire akár kisebb hangsúlyt fektethetsz. A lényeg mindkét verziónál az, hogy ne vedd személyes támadásnak ezeket a dolgokat, tedd el magadban egy polcra, amit a szakmaiságod építésére használsz és könnyedén a helyén kezelsz.

 

Kérdezz jól!

Minden helyzetben legyél udvarias, légy türelemmel és tisztelettel a kollégáid felé. Ez az, amit soha senki nem vehet el tőled, és ez az a hozzáállás is, amivel csak alátámaszthatod megbízhatóságodat. Csak úgy várhatjuk el, hogy minket tiszteljenek, ha mi is tisztelettel fordulunk másokhoz. Ne félj kérdéseket feltenni, a jó kommunikáció a jó business és kapcsolatok alapja. Figyelj rá, hogy a kérdéseid ne legyenek minősítőek vagy támadóak, segítsd a folyamatot azzal, hogy törekedsz minél inkább megérteni a megrendelő álláspontját és az ő fejében lévő elvárásokat és kérdőjeleket. Merthogy kérdőjelek mindenkinél vannak, csak valamiért nem szeretjük őket megmutatni. Gyengébbnek érezzük tőle magunkat. Nagyobbat nem is tévedhetnénk…

 

Kezeld a helyén!

“Severities should be dealt out all at once, so that their suddenness may give less offense; benefits ought to be handed ought drop by drop, so that they may be relished the more.“ – Machiavelli

Fentiek szerint járj el, ha kritikát adsz és tartsd fejben, mikor te kapod, hogy nem mindenkinek áll az skill a birtokában, hogy megfelelően adjon. A kritika mindkét félnek kellemetlen helyzetet teremt, azonban megfelelő érzelmi intelligenciával és odafigyeléssel helyén kezelhető és kommunikálható. Gondolj erre a helyzetre úgy, hogy véletlenül sem téged vagy a munkádat degradálja, sőt épülésként tekints rá, egy újszerű nézőpontként, egy távcsőként a másik emberhez.

 

Légy tettrekész utána!

Ne hagyd, hogy letörjön a véleménykülönbség. Ettől nem leszel sem emberileg, sem szakmailag kevesebb, így igyekezz szinten tartani a motivációd. Sőt akár úgy is megközelítheted, hogy a kritika egy újabb kihívást állít eléd, egy jóval specifikusabb, nagyobb odafigyelést igénylő feladatot, ahol megmutathatod magad és a hozzáértésed. Belülről fakadjon a motivációd, egy-egy kritika vagy eltérő nézőpont ne zökkentsen ki a céljaid felé vezető útról. Kis mérföldkövek ezek, melyeket el kell érni, majd kitartóan továbbhaladni a következő felé. Minden amivel időt töltesz, legyen az tanulás, munka vagy bármilyen gyakorlat első sorban téged épít és te leszel az, aki közvetlenül profitál belőlük.

 

 

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!