9 gondolat, ami segít kimászni a hullámvölgyekből

Mindenkinek vannak problémái. Akár hiszed, akár nem. Még azok az emberek is, akik látszólag mindent elértek és bármihez nyúlnak is arannyá változik. Mindenki küzd magában valamivel és nem véletlenül használjuk az “élethosszig tartó tanulás” kifejezést. Mert így is van. Az egyik legnehezebb azonban leghasznosabb lecke pedig, amit megtanulhatunk, az hogy miképp irányíthatjuk a hitünket és fejleszthetjük az attitűdünket. Pár gondolatot találsz ebben a cikkünkben, ami segíthet a siker felé vezető utadon.

 

  1. Az életem az én kezemben van

Ez egyrészt jelenti azt, hogy nálad van a kontroll és ezzel minden lehetőség, hogy bármikor váloztass az életeden és a céljaidon. Másrészt pedig ez egyfajta emlékeztető is lehet számodra, hogy az élet nem veled történik, hanem Te alakítod. Vállalj felelősséget a tetteidért és tegyél azért, ha valami nem tetszik, jobb legyen.

 

  1. Jobbá teheted a jövőt

Hit abban, hogy a mai cselekedeteid igenis megváltoztatják a jövőt. Bármit is csinálsz, ameddig abban örömödet leled és bármilyen szinten is szolgálsz vele másokat, az nem elvesztegetett dolog. Bízz és találj utat magadnak, a céljaidnak. Nem egyik napról a másikra váltod meg a világot, de egyszer igenis megválthatod.

 

  1. A pozitív gondolatok erősebbé tesznek

Nagyon sokban változtathat az életminőségeden, ha megtanulod uralni a hangulatodat. Az, ha pozitív gondolatokkal tudsz kezdeni egy napot, vagy így fordulsz mások felé neked is segítségedre lehetnek. Lásd meg a jót minden helyzetben, energizáld magad és boldog ember leszel.

 

  1. Nem vagyok különálló a társaimtól

Akármennyire is hajlamosak vagyunk rá, néha ki kell kapcsolnunk az agyunkban, hogy egyénekként gondolunk magunkra. Az időnk nagy részében csapathoz, társadalomhoz, céghez, társasághoz tartozunk, így működünk és élünk. Igazán ez tesz minket azzá az emberré, akik vagyunk.

 

  1. A kemény munka mindig elnyeri gyümölcsét

Talán az egyik legfontosabb dolog az életben mégis oly kevesen hiszik el. Mégpedig azért, mert a jutalom nem mindig azonnal érkezik. Meg kell tanulnunk bízni abban, hogy amit teszünk, ha mást nem épít minket és ezt tudjuk majd később kamatoztatni. Bármit teszünk is, annak nyoma marad.

 

  1. A kudarc hasznos

Egy-egy bukásból nagyon sokat lehet tanulni. Emberek vagyunk, hibázunk és ezt nem csak a másik emberrel kapcsolatban kell elfogadnunk, hanem saját magunkkal kapcsolatban is. A lényeg, hogy mindig keljünk fel és ne maradjunk padlón az önsajnálatunkkal.

 

  1. Ne vedd személyes sértésnek

Ne ess bele abba a csapdába, hogy minden eléd kerülő problémát magadra veszel. A legtöbb dolog nem a személyed ellen történik és meg kell tanulnod higgadtan, hideg fejjel cselekedni. Így nem csak a megoldási időt rövidíted le, de a saját lelki békédet is megőrzöd.

 

  1. Folyamatosan fejlődünk

Nem fontos milyen gyorsan, csak haladj előre. Keress új dolgokat, ami iránt érdeklődsz, olvass vagy tegyél a komfort zónádon kívül, vágj bele ismeretlen dolgokba. Rengeteg és rengeteg dolog van, amit kipróbálhatsz, ne ülj el az állóvízben. Építsd magad, mert ezzel együtt építed a jövődet is.

 

  1. Semmi sem tart örökké

Légy előrelátó és ne ülj meg a babérjaidon. Ne függj materiális dolgoktól és mindig legyen B terved. A tárgyak változnak, a gondolkodásmódod, az attitűdöd és az élethez való hozzáállásod azonban nem. És ha ezeket mesterire csiszolod a jég hátán is meg fogsz élni, történjék bármi.

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!