Dolgozz jelmezben!

Évek óta sikeres programunk a #Swicongroup head office -ban, mostanra nagy lelkesedéssel várt hagyomány, amely minden évben nyitja a rendezvényeink sorát február végén. Nálunk zárul a farsangi szezon, így várjuk a tavaszt a kollégákkal közösen.

Munka utáni, féktelen farsangi party helyett napközben öltünk jelmezt. Asszisztenstől, recruitereken át igazgatókig óriási lelkesedéssel és jókedvvel öltözik be az irodába érve mindenki, és csinálja végig ezt a munkanapot maharadzsaként, vagy akár batmanként 😊 természetesen hosszú ebédidő utáni egyéni- és közös profi fotózással, jelmezversennyel, fánkozással, nevetéssel.

Láttam már ezen a napon burnuszban ülni a Stratégiai igazgatónkat egy conf call -ban, de Macskanő jelmezben tárgyalóba jelöltet kísérő recruitert is. Tavaly példálul szembejött velem két Mia Wallace is az irodában, először a pénzügyön, majd a fejlesztésen. Talán meg is illetődtem volna, ha nem talpig építőmunkásnak vagyok épp öltözve… 😊

Kilépünk a mindennapokból egy napra ilyenkor, talán kicsit a komfortzónánkból is páran. Kell. Kell megtörni a feszített munkanapok sorát, amire egy ilyen irodai farsang kiváló alkalom.

Tavaly épp meg tudtuk még tartani az irodában közösen a Dolgozz jelmezben napunkat. Nem sokkal utána ütött be életünkbe a pandémia, a teljes home office működés és ez az új – reméljük nem túl tartós – életforma. Sokáig táplálta virtuális közösségé vált csapatunkat ez az utolsó közös élmény. Az idei évet egy csökkentett létszámú, szigorú irodarenddel nyitottuk: beállított és betartott, limitált főben meghatározott csapatnapokkal – a biztonság megtartása, de a dolgozói elköteleződés, és  a szervezeti kulturánk fenntartáa érdekében is. Azonban a farsang így sem maradhatott el: a kollégák várták, számítottak rá és ránk, és mi megtaláltuk a módját hogyan ne kelljen elengednünk ezt még a speciáils körülmények között sem:

Dolgozz jelmezben hetünk van itt, február végén, és nem hagyjuk magunkat: egy hétig tart a farsang, hiszen jobban szükségünk van rá, mint valaha!

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!